Read Kinderen van de Arbat by Anatoli Rybakov Free Online


Ebook Kinderen van de Arbat by Anatoli Rybakov read! Book Title: Kinderen van de Arbat
The author of the book: Anatoli Rybakov
ISBN: 9035106296
ISBN 13: 9789035106291
Language: English
Edition: Bert Bakker
Date of issue: 1988
Format files: PDF
The size of the: 3.63 MB
City - Country: No data
Loaded: 2232 times
Reader ratings: 3.7

Read full description of the books:Kinderen van de Arbat wordt door vele Sovjet-intellectuelen beschouwd als het belangrijkste boek van een Sovjet-auteur sinds Boris Pasternaks Dokter Zjivago. Voornamelijk omdat het onderwerpen behandelt die in de Sovjet-literatuur nooit aan bod zijn gekomen. Rybakovs roman is een literaire gebeurtenis: ‘Hierna moeten onze geschiedenisboeken vervangen worden’. In de Sovjet-Unie werd al twintig jaar uitgezien naar de publicatie van de, grotendeels autobiografische, roman Kinderen van de Arbat. Dankzij de perestrojka kon het boek in 1987 in afleveringen verschijnen in een literair tijdschrift, dat vliegensvlug uitverkocht raakte en op de zwarte markt voor grof geld werd verhandeld.

Kinderen van de Arbat wordt gekenmerkt door een veelstemmigheid die herinnert aan Dostojevski. Anatoli Rybakov beschrijft de Sovjetsamenleving van de jaren 1933-1934 in al zijn geledingen: een communistisch studentenmilieu, de mondaine kringen van buitenlandse technici, het schemerige wereldje van intriganten, het leven in Siberische ballingschap en de bureaucratie van de partij. Ook kruipt Rybakov in de huid van de aanstichter van de Grote Terreur, Josef Stalin, iets wat enkele jaren geleden nog volstrekt ondenkbaar was. Stalin wordt geportretteerd als iemand die ‘grilligheid, wantrouwen en haatdragendheid combineert met consequentie, ijzeren logica en formidabele machtsdrang’. Deze objectieve weergave van het stalinistische tijdperk maakt Kinderen van de Arbat tot een monument in de Russische literatuur.


Download Kinderen van de Arbat PDF Kinderen van de Arbat PDF
Download Kinderen van de Arbat ERUB Kinderen van de Arbat PDF
Download Kinderen van de Arbat DOC Kinderen van de Arbat PDF
Download Kinderen van de Arbat TXT Kinderen van de Arbat PDFRead information about the author

Ebook Kinderen van de Arbat read Online! Anatoly Naumovich Rybakov (Russian: Анатолий Наумович Рыбаков; January 14, 1911 – December 23, 1998) was a Soviet and Russian writer, the author of the anti-Stalinist Children of the Arbat tetralogy, novel Heavy Sand, and many popular children books including Adventures of Krosh, Dirk, Bronze Bird, etc. One of the last of his works was his memoir The Novel of Memoirs (Роман-Воспоминание) telling about all the different people (from Stalin and Yeltsin, to Okudzhava and Tendryakov) he met during his long life. Writer Maria Rybakova is his granddaughter.


Reviews of the Kinderen van de Arbat


KAI

After this book, I look at the world with different eyes!

MOHAMMAD

Something a favorite author wrote.

HEIDI

Time flew unnoticed.

WILLIAM

Why do I need to drive a phone number?

ELEANOR

After this book, I look at the world with different eyes!
Add a comment
Download EBOOK Kinderen van de Arbat by Anatoli Rybakov Online free

PDF: kinderen-van-de-arbat.pdf Kinderen van de Arbat PDF
ERUB: kinderen-van-de-arbat.epub Kinderen van de Arbat ERUB
DOC: kinderen-van-de-arbat.doc Kinderen van de Arbat DOC
TXT: kinderen-van-de-arbat.txt Kinderen van de Arbat TXT