Read Freud. O viata pentru timpul nostru by Peter Gay Free Online


Ebook Freud. O viata pentru timpul nostru by Peter Gay read! Book Title: Freud. O viata pentru timpul nostru
The author of the book: Peter Gay
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Edition: Trei
Date of issue: 2012
Format files: PDF
The size of the: 696 KB
City - Country: No data
Loaded: 2751 times
Reader ratings: 3.3

Read full description of the books:O biografie magistrala care va ramane definitiva pentru anii ce vin.

Autor al celei mai apreciate biografii a lui Freud, istoricul Peter Gay imbina, in mod elegant, secvente de viata privata cu istoria zbuciumata a miscarii psihanalitice. Viena inceputului de secol XX, cautarile si indoielile teoretice ale intemeietorului psihanalizei, prieteniile si dezamagirile sale, disidentele jungiene si adleriene, iubirea sufocanta pentru fiica preferata Anna, precum si atitudinea fata de feminitate, religie si originile sale iudaice toate aceste fatete ale biografiei freudiene sunt revazute cu un ochi proaspat, prin intermediul unor asocieri surprinzatoare intre viata intima si inovatiile teoretice.

Peter Gay scrie cu nerv, facand apel la numeroase surse de arhiva si la sute de scrisori inedite. Documentarea sa extinsa aduce la lumina o serie de episoade si aspecte mai rar evocate: constelatia familiala stranie – cu frati vitregi de varsta mamei si cu un nepot mai mare decat el –; perioada de saracie lucie din tinerete cand a lucrat ca cercetator in biologie celulara, dar si de dupa Primul Razboi Mondial; analiza fiicei sale Anna, care a debutat chiar de la 22 de ani; colaborarea cu jurnalistul William Bullitt la un studiu de psihanaliza salbatica in care era denigrat Woodrow Wilson; antiamericanismul sau radical; gusturile sale literare si artistice ori pasiunea pentru arheologie etc.

Fara sa-si idolatrizeze subiectul biografic, istoricul american prezinta mizele lucrarilor care stau la baza psihanalizei, dar discuta deschis si limitele analizelor aplicate dedicate fie lui Michelangelo sau Moise, fie evolutiei moralitatii sau religiei. De asemenea, sunt relatate pe larg avatarurile miscarii psihanalitice: de la Societatea Psihologica de Miercuri (Stekel, Adler, Rank) la relatia paterna fata de Jung si Ferenczi, de la eforturile de impacare a psihanalistilor britanici cu cei germani, la fascinatia pentru femei de exceptie, precum Lou Andreas-Salomé sau Marie Bonaparte.

Istoria intelectuala scrisa de Peter Gay ii va captiva nu doar pe psihologi si psihoterapeuti, dar si pe cei interesati de viata si ideile celui care a revolutionat conceptia asupra mintii omenesti.


Download Freud. O viata pentru timpul nostru PDF Freud. O viata pentru timpul nostru PDF
Download Freud. O viata pentru timpul nostru ERUB Freud. O viata pentru timpul nostru PDF
Download Freud. O viata pentru timpul nostru DOC Freud. O viata pentru timpul nostru PDF
Download Freud. O viata pentru timpul nostru TXT Freud. O viata pentru timpul nostru PDFRead information about the author

Ebook Freud. O viata pentru timpul nostru read Online! The son of a glassware maker, Peter Joachim Fröhlich grew up in Germany as the Nazis rose to power. Escaping in 1938 with the rest of his family on the last boat of refugees admitted to Cuba, he gained entry with them to the United States two years later, whereupon he changed his name to Gay. He graduated from the University of Denver in 1946 and earned a master's and doctorate in history from Columbia University.

Gay taught at Columbia from 1947 until 1969. In 1969 he joined the faculty at Yale University, where he taught until he retired as Sterling Professor of History in 1993. He was a former director of the New York Public Library's Center for Scholars and Writers from 1997 until 2003. Gay was the recipient of numerous awards, including the National Book Award and the received the American Historical Association's (AHA) Award for Scholarly Distinction.


Reviews of the Freud. O viata pentru timpul nostru


SAMUEL

Interesting and nontrivial story

SETH

Book will go one time.

MAISIE

Why are you asking to write a phone number?

OLIVER

Our favorite book

ELIZA

One of the best books
Add a comment
Download EBOOK Freud. O viata pentru timpul nostru by Peter Gay Online free

PDF: freud-o-viata-pentru-timpul-nostru.pdf Freud. O viata pentru timpul nostru PDF
ERUB: freud-o-viata-pentru-timpul-nostru.epub Freud. O viata pentru timpul nostru ERUB
DOC: freud-o-viata-pentru-timpul-nostru.doc Freud. O viata pentru timpul nostru DOC
TXT: freud-o-viata-pentru-timpul-nostru.txt Freud. O viata pentru timpul nostru TXT