Read Pasardhesi by Ismail Kadare Free Online


Ebook Pasardhesi by Ismail Kadare read! Book Title: Pasardhesi
The author of the book: Ismail Kadare
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Edition: Onufri
Date of issue: December 3rd 2013
Format files: PDF
The size of the: 628 KB
City - Country: No data
Loaded: 2663 times
Reader ratings: 6.6

Read full description of the books:Çfarë ka ndodhur në natën e 13 dhjetorit në dhomën e gjumit të Pasardhësit, trupi i të cilit u gjend me një plumb në zemër? Romani i fundit i Kadaresë sjell në kujtesë enigmën më të madhe të historisë së Shqipërisë: vdekjen misterioze të pasardhësit të diktatorit komunist shqiptar.
Ende sot, gati një çerek shekulli pas ngjarjes dhe dymbëdhjetë vjet pas rënies së rregjimit, pas hapjes së arkivave dhe pas anketave të pafundme, misteri ka mbetur krejtësisht i pazbuluar. Duke nisur nga një ngjarje reale, të cilës i ka dhënë përmasa universale, Kadare nëpërmjet "Pasardhësit" ka shtuar një personazh të ri, në familjen e arketipeve të mëdhenj të letërsisë botërore, Judës, Agamemnonit, Brutit, Jozef K, etj.
"Pasardhësi" është pjesa e dytë e diptikut, i cili lidhet me të parin, "Vajza e Agamemnonit", nëpërmjet personazhit kryesor.


Download Pasardhesi PDF Pasardhesi PDF
Download Pasardhesi ERUB Pasardhesi PDF
Download Pasardhesi DOC Pasardhesi PDF
Download Pasardhesi TXT Pasardhesi PDFRead information about the author

Ebook Pasardhesi read Online! Ismail Kadare (also spelled Kadaré) is an Albanian novelist and poet. He has been a leading literary figure in Albania since the 1960s. He focused on short stories until the publication of his first novel, The General of the Dead Army. In 1996 he became a lifetime member of the Academy of Moral and Political Sciences of France. In 1992, he was awarded the Prix mondial Cino Del Duca; in 2005, he won the inaugural Man Booker International Prize, in 2009 the Prince of Asturias Award of Arts, and in 2015 the Jerusalem Prize. He has divided his time between Albania and France since 1990. Kadare has been mentioned as a possible recipient for the Nobel Prize in Literature several times. His works have been published in about 30 languages.

Ismail Kadare was born in 1936 in Gjirokastër, in the south of Albania. His education included studies at the University of Tirana and then the Gorky Institute for World Literature in Moscow, a training school for writers and critics.

In 1960 Kadare returned to Albania after the country broke ties with the Soviet Union, and he became a journalist and published his first poems.

His first novel, The General of the Dead Army, sprang from a short story, and its success established his name in Albania and enabled Kadare to become a full-time writer.

Kadare's novels draw on Balkan history and legends. They are obliquely ironic as a result of trying to withstand political scrutiny. Among his best known books are Chronicle in Stone (1977), Broken April (1978), and The Concert (1988), considered the best novel of the year 1991 by the French literary magazine Lire.

In 1990, Kadare claimed political asylum in France, issuing statements in favour of democratisation. During the ordeal, he stated that "dictatorship and authentic literature are incompatible. The writer is the natural enemy of dictatorship."
Reviews of the Pasardhesi


HARRY

This book is worth reading!

RORY

You can, and you should read it.

ZARA

I recommend it.

MASON

This book changed my life!

LAYLA

Total disappointment
Add a comment
Download EBOOK Pasardhesi by Ismail Kadare Online free

PDF: pasardhesi.pdf Pasardhesi PDF
ERUB: pasardhesi.epub Pasardhesi ERUB
DOC: pasardhesi.doc Pasardhesi DOC
TXT: pasardhesi.txt Pasardhesi TXT